Er zijn grote verschillen in de kwaliteit en het gehalte aan plantenstoffen van wilde bosbessen (lat. Vaccinium myrtillus) op de markt. Ze zijn gedeeltelijk gecultiveerd (geen wilde verzameling) en komen van overzee. De hoogste kwaliteit kan worden herkend in producten van gecertificeerde biologische wilde verzameling uit inheemse regio's van Europa met bijzonder lage verontreinigingsniveaus. Alleen de beste en rijpste bessen worden met de hand geselecteerd en geplukt. Bovendien wordt het bijzonder gekenmerkt door zijn intensieve, natuurlijke fruitsmaak. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de bijzonder hoge verwerkingskwaliteit met behoedzaam vriesdrogen en voorzichtig malen van de hele vrucht (geen extract), wat de bekendste methode is om de waardevolle plantenstoffen te behouden. Bovendien werkt onze producent nauw samen met de lokale bevolking en legt hij bijzondere nadruk op milieubescherming en zowel ethische als duurzame teelt- en productiemethoden.
Slechte kwaliteiten zijn daarentegen al te herkennen aan het gebruikte droogproces (bijv. sproeidrogen), waardoor de plantenstoffen niet optimaal bewaard blijven. Bovendien worden ze dan op een draagstof aangebracht, vooral maltodextrine, die dan een aanzienlijk deel van de massa uitmaakt. In sommige gevallen wordt er ook suiker en zwavel aan de vruchten toegevoegd. Er zijn ook vragen over de vervuiling van de grond, het gebruik van pesticiden, de wind en de vervuiling van de neerslag en de kwaliteit van het gebruikte water.
De gekweekte bosbessen die in de supermarkt verkrijgbaar zijn, zijn daarentegen meestal afkomstig van de Amerikaanse bosbes (Vaccinium corymbosum), waarvan het vruchtvlees lichtgekleurd is en geen blauwe verkleuring in de mond veroorzaakt wanneer het wordt gegeten. Het gehalte aan vitale stoffen is aanzienlijk lager dan dat van wilde bosbessen.
Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.