In tegenstelling tot veel andere producten op de markt bevat ons DigeZyme® multi-enzymen complex geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, maar wordt het verkregen uit fermentatie van natuurlijk voorkomende schimmels en bacteriën: Alfa-amylase en lactase van Aspergillus oryzae, neutrale protease van Bacillus subtilis, lipase van Rhizopus oryzae en cellulase van Trichoderma longibrachiatum. Dit proces zorgt voor een bijzonder evenwichtige mix en een hoge enzymactiviteit van de belangrijkste verteringsenzymen:
Alfa-amylase > 24000 DU / g
Protease > 6000 PC / g
Cellulase > 1100 CU / g
Lactase > 4000 ALU / g
Lipase > 200 FIP U / g
DU = dextrineringseenheden; PC = protease-eenheden op basis van L-tyrosine; ALU = zure lactase-eenheden; CU = cellulase-eenheden; FIP U = Fédération Internationale Pharmaceutique Unit.
Maltodextrine is het enige andere ingrediënt dat wordt gebruikt voor de stabiliteit en biologische activiteit van de enzymen. Dit hoeft echter niet te worden gedeclareerd en daarom worden draagstoffen niet op veel etiketten vermeld. Met ons True Clean Label® filosofie staan wij in voor de volledige declaratie van alle ingrediënten en daarom etiketteren wij het maltodextrinegehalte. Bovendien gebruiken wij, in tegenstelling tot andere fabrikanten, geen maïs als bron van maltodextrine, maar zoet aardappelzetmeel.
Wij gebruiken gepatenteerde, maagzuurbestendige HPMC-capsules (DRcaps®) als capsule-omhulsels.