Bij de selectie van onze grondstoffen hebben wij ervoor gezorgd om zeer actieve bacteriestammen te gebruiken. Deze worden geproduceerd onder strenge kwaliteitscontroles met behulp van moderne fermentatieprocessen die contact met genetisch gemodificeerde organismen uitsluiten. Genetisch gemodificeerde bacteriestammen worden vaak uit kostenoverwegingen op de markt gebracht.
Onze Flora Essentials 7 Kefir Well bestaat uit een uitgebalanceerde, symbiotische mix uit 7 speciale stammen van melkzuurbacteriën: Lactobacillus fermentum LF26, Lactobacillus paracasei LPC12, Lactobacillus rhamnosus LRH10, Bifidobacterium longum BL986, Lactobacillus acidophilus LA1063, Lactobacillus helveticus LH43, Streptococcus thermophilus ST30. De gestandaardiseerde productie van deze mix is gebaseerd op kefirproductie in de vorm van symbiotische fermentatie. Dit betekent dat verschillende bacteriestammen samen worden gekweekt. Als basis voor de fermentatie wordt melk gebruikt, waardoor het eindproduct niet vegan is. Het fermentatieproces wordt gevolgd door zuivering en behoedzaam vriesdrogen om de levensvatbaarheid van de melkzuurbacteriën te optimaliseren. Daarnaast blijven ook belangrijke stofwisselingsproducten van de melkzuurbacteriën behouden in het eindproduct. Er worden geen toevoegingen of draagstoffen gebruikt.
Wij combineren bewust de melkzuurbacteriën met het spijsverteringsenzymcomplex DigeZyme®️, dat bestaat uit de enzymen amylase, lactase, cellulase, protease en lipase. Wij voegen ook de belangrijke voedingsvezels gehydrolyseerde guarboonvezels Sunfiber®️ uit de Indiase guarboon en de speciale resistente dextrine (RS4) toe aan de mix. De voedingsvezels dienen als voedselbron voor bifido- en lactobacteriën.
Als capsule-omhulsels gebruiken wij DR® Caps (delayed release) met een enterische coating uit plantaardige cellulose (HPMC), zodat de bacteriën zich pas optimaal kunnen ontwikkelen nadat ze door de maag zijn gegaan. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.