Onze vegan aminozuur GABA (gamma-aminoboterzuur) wordt verkregen uit fermentatie door de bacteriestam Lactobacillus hilgardii. Deze bacteriën worden ook gebruikt bij de bereiding van het traditionele Koreaanse gerecht kimchi voor de fermentatie van groenten of bij de productie van wijn voor de fermentatie van druivensap om onder andere de gewenste "boterachtige" smaken te verkrijgen. De micro organismen die voor de fermentatie worden gebruikt, worden uitsluitend gevoed met zuiver plantaardige grondstoffen (maïs, tarwe-eiwit en gist). Het zorgvuldig gezuiverde eindproduct (zuiverheid >98%) bevat echter geen maïszetmeel, gluten of gist.
Er worden geen dierlijke ingrediënten zoals gelatine, haar of veren gebruikt bij de productie en er worden alleen plantaardige, hernieuwbare grondstoffen gebruikt. Onze fabrikant is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de productie van planten extracten. Het complexe, zeer zuivere productieproces resulteert in een GABA-grondstof met een zuiverheid van >98%.
Als capsule-omhulsels gebruiken wij speciale HPMC-capsules die, in tegenstelling tot de meeste andere HPMC- of Pullulan-capsules op de markt, 100% zonder de niet-declareerbare toevoegingen carrageen en PEG worden gemaakt. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.