Zowel ons tarwe- als gerstegras is afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt uit de Amerikaanse staat Utah. Daar ontspruiten de jonge, groene scheuten in de lente en vroege herfst en worden ze in de vroege ochtenduren afgesneden, precies op het hoogtepunt van hun voedingspotentieel, kort voor de vorming van de eerste stengels (prejointing fase), op een groeihoogte van ongeveer 5-8 cm en worden ze onmiddellijk geperst en gedroogd bij de laagste temperaturen van minder dan 2°C om alle enzymen, vitaminen, chlorofyl en andere waardevolle ingrediënten zo getrouw mogelijk te bewaren. Alle verwerkingsstappen vinden plaats onder een zuivere CO2 atmosfeer en met uitsluiting van warmte en zuurstof voordat het sap hermetisch wordt afgesloten en geleverd in een gesloten koelketen. Gemiddeld staat 30 kg gras gelijk aan 1 kg zeer geconcentreerd grassappoeder.
CO2-proces vs. sproeidrogen
Ons gerstegras wordt verwerkt volgens het bijzonder behoedzame CO2-proces dat werd ontwikkeld in een 5 jaar durend onderzoeksproces bij de laagste temperaturen van minder dan 2°C en onder strikte uitsluiting van zuurstof, en wordt niet gesproeidroogd. Sproeidrogen beschadigt de plantencellen, waardoor de kostbare enzymen en plantaardige ingrediënten beginnen te oxideren en te denatureren. Door dit niet te doen, kan het extreem hoge enzym- en nutriëntengehalte van onze gras poeders worden gegarandeerd. Bovendien worden onnodige vulstoffen zoals maltodextrine volledig vermeden.
Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.