• We dragen bij aan de gezondheid van meer dan 2 miljoen klanten
  • Meer dan 200.000 positieve beoordelingen
  • Favoriet bij meer dan 6000 professionals in de zorg
Nieuwe klant? Begin hier.
  1. Opnieuw bestellen
  2. Status bestelling
  3. Bestelling wijzigen
  4. Retourneren, klachten
  5. Neem contact met ons op

High Polyfenol
Olijf & Omega-3 Olie Vegan

DHA 40%, ALA 45%

SKU
7883
Premium actief complex uit hoogwaardig virgin olijfolie Coratinauit eerste persing uit Italië met een hoog polyfenol gehalte, met ALA-rijke lijnzaad olie (45%) en met omega-3 algen olie met 40% DHA-gehalte uit de microalg Schizochytrium sp. Zonder toevoegingen. Vegan. 500 ml
  • Coratina olijf olie uit eerste persing uit Italië met een hoog gehalte aan polyfenolen en een hoog gehalte aan oliezuur dat van nature voorkomt in olijf olie, evenals waardevolle omega-3 vetzuren uit algen olie, met een DHA-gehalte van 40% en ALA-bevattende lijnzaad olie met een ALA-gehalte van 45%.
  • Per portie 4,75 g (1 TL) met 250 mg DHA, 2,6 mg polyfenolen uit olijf olie, 2458 mg oliezuur en 360 mg ⍺-linoleenzuur (ALA)
  • Met DHA en ALA om het hart, de hersenen, het gezichtsvermogen en het cholesterolgehalte te ondersteunen en oliezuur om het cholesterolgehalte in het bloed normaal te houden
  • Direct biologisch actief omega-3 vetzuur DHA
  • Jodium vrije kweek van microalgen in duurzame aquaculturen
  • Goed schudden voor gebruik
  • Kan royaal gebruikt worden in salades en ook over bereide groenten, vis en vlees gesprenkeld worden
  • Niet geschikt voor sterke verhitting
€ 29,90
500ml

Levering: 2-4 werkdagen (Free delivery from 99€)

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
7883
€ 59,80 / 1l
Op voorraad

Werkzame stoffen

  • Polyfenolrijke olijf olie uit eerste persing Coratina uit Italië met algen olie uit de microalg (Schizochytrium sp.) en een hoog DHA-gehalte van 40% en met ALA-bevattende lijnzaad olie met een gehalte van 45% ALA (⍺-linoleenzuur)
  • 100% plantaardig, vegan
  • Hoogwaardige Coratina olijf olie van biologische kwaliteit uit Italië
  • Van nature hoog oliezuur gehalte in olijf olie van eerste persing. Het vervangen van verzadigde vetzuren door onverzadigde vetzuren in de voeding helpt het cholesterolgehalte in het bloed normaal te houden. Oliezuur is een onverzadigd vetzuur
  • Biologisch actieve meervoudig onverzadigde omega-3 en omega-9 vetzuren DHA, EPA, ALA, oliezuur
  • Biologisch actieve, synergetische onverzadigde omega-3 vetzuren DHA, EPA ALA, olijfpolyfenolen en natuurlijk oliezuur
  • Synergie-effect door een gerichte combinatie uit omega-3 + omega-9 vetzuren: DHA, ALA, oliezuur
  • Direct biologisch actief omega-3 vetzuur DHA uit de microalg Schizochytrium sp.
  • Natuurlijke algen olie met andere omega-3 vetzuren en waardevolle plantenstoffen
  • Natuurlijke triglyceride vorm van omega-3-algen olie voor optimale opname en biologische beschikbaarheid
  • Uit de microalg Schizochytrium sp. met het hoogste DHA-gehalte ter wereld
  • Geen kwantificeerbare verontreiniging met zware metalen
  • Geen kwantificeerbare verontreiniging met milieutoxines
  • Jodiumvrije kweek van de microalgen in duurzame aquaculturen

Hoe verschillen wij?

Conventionele omega-3 supplementen gebruiken meestal visolie als basis. Veel vissoorten zijn echter sterk vervuild met zware metalen, microplastics en andere gifstoffen, en visolie is ook uiterst twijfelachtig vanuit ethisch en ecologisch oogpunt.

Daarom gebruiken wij 100% vegan, zuiver plantaardig omega-3 uit natuurlijke algen olie. Microalgen zijn niet alleen een ethische en duurzame bron van omega-3 vetzuren, ze bevatten ook veel andere waardevolle plantenstoffen en bevatten, in tegenstelling tot vis, geen meetbare hoeveelheden milieutoxines.

Onze omega-3 olie wordt gewonnen uit Schizochytrium sp. microalgen, die een van de hoogste plantaardige DHA-gehaltes ter wereld hebben. De algen bevatten van nature ook EPA. In tegenstelling tot andere vegane mega-3-producten levert deze alg niet de inactieve precursor alfa-linoleenzuur (ALA), zoals in lijnzaad olie, die eerst moet worden omgezet in de actieve vorm, maar direct het biologisch actieve omega-3-vetzuur DHA.

De algen worden gekweekt in duurzame aquaculturen die geen schade toebrengen aan het gevoelige mariene ecosysteem. Onze omega-3 olie heeft daarom geen negatieve invloed op visbestanden of op de natuurlijke voedselbronnen van zeedieren. De algen olie heeft ook een uitstekende ecologische voetafdruk, omdat tijdens het productieproces vele tonnen kooldioxide uit de atmosfeer worden geabsorbeerd.

Onze Coratina virgin olijf olie van eerste persing van premium producent Cinzia Olearia is een hoogwaardige olijf olie gemaakt uit de Coratina olijf. Deze olijfsoort komt oorspronkelijk uit de regio Apulië in Zuid-Italië, met name uit het gebied rond Bari. Coratina olijf olie staat bekend om zijn intense, sterke en fruitige smaken en wordt beschouwd als een van de beste soorten extra virgin olijfolie.

Het is een product van zeer hoge kwaliteit dat een hoog gehalte aan oliezuur, polyfenolen en antioxidanten bevat. Door de zeer hoge kwaliteit en variëteit bevat het een hoog gehalte aan oliezuur, polyfenolen en antioxidanten.

Premium biologische lijnzaad olie of “gouden lijnzaad olie” is een koudgeperste olie van bruin zaad en wordt geproduceerd door mechanische koude persing en filtratie zonder andere toevoegingen.

Dankzij ons geoptimaliseerde productie- en bottelingsproces met uitsluiting van zuurstof kunnen de gevoelige omega-3 vetzuren optimaal worden beschermd.

Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd bruin glas in plaats van plastic.

True Clean Label

  • Hoogwaardige actieve ingrediënten als zuivere stoffen
  • Altijd rechtstreeks afkomstig van toonaangevende producenten wereldwijd
  • Alle mixen van deze geselecteerde individuele grondstoffen
  • Maximale vermijding van toevoegingen en hulpstoffen
  • Indien toevoegingen, alleen waardevolle natuurlijke stoffen
  • Vrijwillige verklaring ook niet-declareerbare stoffen
  • Maximaal vermijden van chem. oplosmiddelen voor extracten
  • Exclusieve producten op maat voor zuiverheid en kwaliteit
  • Onafhankelijke laboratoriumtests beschikbaar op de product pagina
  • Alleen top leveranciers met eerlijke arbeidsomstandigheden
  • Afvulling in DE en EU (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Alleen vegan capsule-omhulsels: 100% vrij van carrageen en PEG
  • Verpakking in bruin glas, 100% composteerbare zipperzakjes of hoogwaardige smaakbeschermende zakjes
  • Opslag in speciale containers vrij van schadelijke stoffen
  • Verzending in mineraalolie-vrije dozen
  • Alle producten zijn 100% vrij van: magnesiumstearaat, nanodeeltjes (zonder wettelijke uitzonderingen), titaniumdioxide, gentechnologie, kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en toegevoegde suiker

Werking

Omega-3 vetzuren zijn een speciale klasse van meervoudig onverzadigde vetzuren die als bestanddelen van celmembranen en als voorlopers van eicosanoïden veel belangrijke lichaamsfuncties zoals de hersen- en hartfunctie reguleren.

De biologisch actieve omega-3 vetzuren zijn docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). De EFSA heeft tot nu toe de volgende verklaringen over het effect goedgekeurd als wetenschappelijk bewezen:

DHA en EPA dragen bij tot

  • de instandhouding van de normale bloeddruk,
  • de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed,
  • de normale werking van het hart.

DHA draagt bij tot

  • de instandhouding van een normale hersenfunctie,
  • de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

ALA draagt bij tot

  • het behoud van normale cholesterolwaarden in het bloed.

Fenolen

Polyfenolen zijn natuurlijk voorkomende verbindingen die voorkomen in plantaardig voedsel zoals thee, cacao, groenten, fruit en sommige extra virgin olijf olie.

Oliezuur

Het vervangen van verzadigde vetzuren door onverzadigde vetzuren in de voeding helpt de normale cholesterolspiegels in het bloed te behouden. Oliezuur is een onverzadigd vetzuur.

De TOTOX-waarde

Een bijzonder belangrijk kwaliteitskenmerk van omega-3 oliën van hoge kwaliteit is hun versheidsgraad. Door hun structuur zijn omega-3 vetzuren van nature zeer reactief en gevoelig voor oxidatieprocessen (autoxidatie), waardoor ze snel ranzig kunnen worden. Wanneer omega-3 vetzuren worden geoxideerd, worden voornamelijk vetzuurperoxiden gevormd, die vervolgens reageren of afbreken tot secundaire oxidatieproducten zoals aldehyden (malondialdehyde, 4-hydroxyhexenal). Daarom zijn metingen van oxidatieve bijproducten cruciaal om de kwaliteit van omega-3 producten te garanderen.

Er worden drie belangrijke waarden gebruikt om de oxidatie van omega-3 oliën te meten: peroxidegetal (POZ), p-anisidegetal en de TOTOX-waarde, die wordt berekend uit het anisidine- en peroxidegetal (TOTOX-waarde = p-anisidegetal + (2 * peroxidegetal)).

De TOTOX-waarde (TOTal OXidation) is een internationaal erkende indicator die de totale oxidatiewaarde (oxidatie van vetzuren) beoordeelt en een duidelijk algemeen beeld geeft van de versheid van oliën. Hoe hoger de TOTOX-waarde, hoe ranziger de olie. Het anisidinegetal (AnZ) is een maat voor de aldehydevorming tijdens de oxidatie van vetten. Het zegt daarom veel over hoe een olie is verwerkt en opgeslagen. Het peroxidegetal (POZ) meet de huidige oxidatie.

Onze omega-3 producten worden voortdurend gecontroleerd op hun anisidine- en peroxidegehalte, niet alleen de grondstof van de fabrikant, zoals vaak het geval is op de markt, maar ook het eindproduct nadat het is afgevuld in capsules of een fles. Tijdens de productie besteden wij de grootst mogelijke zorg aan het zoveel mogelijk uitsluiten van elk contact met zuurstof om oxidatieprocessen te voorkomen. Wij besteden bijzondere aandacht aan de versheid van onze grondstoffen en de correcte opslag van het eindproduct. Lange opslagtijden worden vermeden.

Volgens officiële instanties (IFOS, IKOS, GOED, GMBI) mogen de volgende grenswaarden niet worden overschreden:

  • Peroxidewaarde (POZ) (engl. peroxide value - PV): max. 5 mEq/kg
  • Anisidinewaarde (AV) (engl. Anisidine value - AV): max. 20
  • Totox-waarde (TOTOX): max. 26

Een TOTOX-waarde van >26 geeft aan dat de omega-3 olie bedorven is en niet meer geconsumeerd mag worden. Een TOTOX-waarde <20 is een teken dat de olie vers en van hoge kwaliteit is. Idealiter worden omega-3-producten uit de buurt van licht bewaard, onderin de koelkast. De lage temperatuur zorgt ervoor dat de oxidatieprocessen van de algenolie aanzienlijk worden vertraagd. Dit geldt zowel voor als vooral na het openen van de verpakking.
Als de smaak of geur van de algenolie in deze periode achteruitgaat, duidt dit op voortijdige oxidatie van de algenolie. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door contact van de pipet met de mond/tong of onjuiste opslag.
Onze producten hebben waarden die ruim onder de aanbevolen grenswaarden liggen. De meest recente laboratoriumwaarden zijn te vinden op het tabblad "Laboratoriumtesten".

Deficiënties

Aanbevolen dosering

Neem dagelijks 1 theelepel (4,75 g) tijdens de maaltijd. Schud de fles voor gebruik.

Dagelijkse behoefte

De EFSA adviseert een dagelijkse dosering van ten minste 250 mg omega 3 vetzuren DHA/EPA.
Volgens de EFSA kan een dagelijkse dosering van maximaal 5 g meervoudig onverzadigde omega 3 vetzuren DHA en EPA veilig zijn.

Voedingssupplement

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Bewaren

Koel en droog bewaren. Buiten direct zonlicht en hitte bewaren.

Opmerking: Na het openen goed afgesloten in de koelkast bewaren.

Inhoudstoffen

Ingrediënten:

Extra olijf olie uit eerste persing, lijnzaad olie, omega-3 algen olie (olie uit de microalg Schizochytrium sp., antioxidant: extracten met sterke tocoferolen, ascorbylpalmitaat).
Inhoud: 500 ml

Voedingsstoffen

Samenstelling per dagelijkse dosering / 1 theelepel (4,75 g / 5,2 ml)%NRV*
Omega-3 algen olie625 mg-**
  waarvan DHA (docosahexaeenzuur)250 mg-**
Olijf olie3279 mg-**
  waarvan oliezuur2459 mg-**
  waarvan polyfenolen2,6 mg-**
Lijnzaad olie800 mg-**
  waarvan ALA (α-linoleenzuur)360 mg-**

* referentiehoeveelheid van de voedingsstof
** geen referentie beschikbaar

Details

Omega-3 vetzuren Docosahexaeenzuur (DHA), ⍺-linoleenzuur (ALA)
Productie Eigen productie in Europa.
Afvullen en inkapselen in de EU volgens HACCP, GMP / ISO 22000:2018.
Opslag van de eindproducten verpakt in glas in speciale containers die vrij zijn van schadelijke stoffen.
Verzending in mineraalolievrije dozen
Verpakking Bruine glazen fles die beschermd tegen licht en oxidatie (geen weekmakers, BPA)
Verwijderen van het etiket voor hergebruik van de glazen Om de glazen fles opnieuw te gebruiken, kan het etiket gemakkelijk worden verwijderd door het 5 minuten in heet water te laten weken. Eventuele lijmresten wegwrijven met een beetje afwasmiddel

Laboratorium Tests

Zuiverheid is een van onze hoogste kwaliteitsnormen. Daarom laten wij zowel onze grondstoffen als de eindproducten regelmatig door onafhankelijke laboratoriums testen op zuiverheid en het gehalte aan werkzame stoffen. Om onze speciale kwaliteit voor u zo transparant mogelijk te maken, vindt u hier uittreksels van enkele belangrijke laboratoriumtests ter inzage.

Sunday Natural

Sunday Filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.