Het vitale, essentiële spoorelement ijzer is essentieel voor het zuurstoftransport in het bloed, voor de celademhaling, maar ook voor het behoud van het immuunsysteem en normale cognitieve prestaties. IJzer komt in grote hoeveelheden voor in peulvruchten, vlees en graanproducten, hoewel het in deze laatste vaak in een minder biologisch beschikbare vorm zit. Vooral kinderen en adolescenten, vrouwen in de vruchtbare leeftijd (vooral tijdens zwangerschap en borstvoeding), maar ook sporters en mensen met chronische ontstekingen moeten hun ijzergehalte regelmatig laten controleren en zorgen voor een adequate opname van ijzer. Plantaardig ijzer kan een mogelijk alternatief zijn voor mensen met een gevoelig maag-darmstelsel of die problemen hebben met het verdragen van conventionele ijzersupplementen.
Hoge biologische beschikbaarheid: combinatie met co-factor vitamine C
In ons ijzercomplex is het ijzer organisch gecombineerd met andere plantaardige bestanddelen uit kerriebladeren, koji paddenstoelen en boekweit en heeft het een uitstekende biologische beschikbaarheid. Daarnaast wordt de ijzerabsorptie geoptimaliseerd door natuurlijk vitamine C uit rozenbottel en acerola, wat resulteert in 100% plantaardig ijzer met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.
Gezondheidsclaims IJzer (volgens EFSA):
IJzer draagt bij tot
- een normale cognitieve functie,
- een normaal energieleverend metabolisme,
- de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine,
- een normaal zuurstoftransport in het lichaam,
- de normale werking van het immuunsysteem,
- de vermindering van vermoeidheid en moeheid,
- speelt een rol in het celdelingsproces.