• We dragen bij aan de gezondheid van meer dan 2 miljoen klanten
  • Meer dan 200.000 positieve beoordelingen
  • Favoriet bij meer dan 6000 professionals in de zorg
Nieuwe klant? Begin hier.
  1. Opnieuw bestellen
  2. Status bestelling
  3. Bestelling wijzigen
  4. Retourneren, klachten
  5. Neem contact met ons op

Biologisch Maca Rood
Extract Capsules 10:1

Junín, Peru

SKU
N4371BNL
Premium Maca extract 10:1 uit zeer zuivere rode Maca (Lepidium peruvianum wortel) uit de Andes boven de stad San Pedro de Cajas, Junín, Peru, >4000 m, handoogst, water extractie, vegan, rechtstreeks van de boerderij, 100 capsules.
  • Maca extract 10:1 uit water en eetbare ethanol (verkregen uit suikerriet).
  • 1000 mg Maca extract 10:1 komt overeen met 10.000 mg verse Maca
  • Per capsule: 450mg Maca extract (komt overeen met 4.500mg verse Maca)
  • 100% pure rode Maca
  • geen twijfelachtige chem. residuen (aceton, N-hexaan)
  • Volledig gehalte aan voedingsstoffen
  • Zonder toevoegingen, 100% natuurlijk
€ 14,90
100 capsules
Voordeelset -5%

Levering: 2-4 werkdagen (Free delivery from 99€)

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
N4371BNL
€ 261,40 / 1kg
Op voorraad

Finest Origin - Highest Grade

  • Maca extract 10:1 uit pure rode Maca, omhulsel van HPMC-capsule.
  • Geteeld op 4.050-4.200 meter boven zeeniveau in de Andes van Peru boven de stad San Pedro de Cajas, Tarma (Prov.), Junín (Reg.).
  • Oogst met de hand, eind mei tot eind augustus
  • extractie met water en eetbare ethanol uit suikerriet
  • Geen bedenkelijke chemicaliën. Residuen (aceton, N-hexaan)
  • Moeilijk verteerbaar zetmeel wordt verwijderd tijdens het extractie proces.
  • Plantaardige stoffen worden door de extractie "blootgelegd" en daardoor beter opneembaar.
  • 0,06% macamidegehalte gegarandeerd door HPLC-meetmethode
  • Langere houdbaarheid

Hoe verschillen wij?

Ons originele rode Maca poeder komt uitsluitend uit de Junín regio in Peru, het traditionele en enige natuurlijke verspreidingsgebied van de Maca plant ter wereld. Daar groeit de Maca plant op een hoogte van 4.050 - 4.200m op een zacht oplopende helling in de buurt van het bergstadje San Pedro de Cajas (bevolking 15.300) in de provincie Tarma. Het teeltgebied ligt op slechts een paar kilometer afstand van het Juníns National Reserve en het bergmeer Junín, het op één na grootste meer van Peru. Rondom het meer van Junín heerst een bijzonder regenachtig microklimaat en de bodemsamenstelling verschilt van de rest van de Junín regio, onder andere door een 10 keer hoger magnesiumgehalte. De maca wortelknol wordt uitsluitend met de hand geoogst en zoveel mogelijk in de zon gedroogd. De wortelknol wordt vervolgens gedesinfecteerd met geozoniseerd water, verpulverd en de waardevolle ingrediënten worden geëxtraheerd met water en eetbare ethanol uit suikerriet. In Peru worden alleen extracten met een concentratie van 10:1 geproduceerd. Hoger geconcentreerde extracten (bijv. 20:1) komen daarentegen uit China en verwerken maca-wortels van onduidelijke herkomst. Bovendien ligt de inhoudsamenstelling van het 10:1 extract dichter bij de ruwe wortel en is dus over het geheel genomen rijker.

True Clean Label

  • Pure superfoods van topkwaliteit uit de beste terroirs ter wereld
  • Altijd rechtstreeks afkomstig van geselecteerde traditionele boerderijen
  • Altijd gecertificeerd biologisch of duurzaam in het wild gewonnen
  • Alle melanges van deze geselecteerde individuele grondstoffen
  • Eersteklas producenten met eerlijke arbeidsomstandigheden
  • Oogstverse, voorzichtige verwerking ter plaatse
  • Hoogste productiekwaliteit (vriesdrogen, koude persing)
  • Geen kunstmatige toevoegingen (vitamine C, smaakstoffen, zoetstoffen)
  • Maximale vermijding van alle additieven en hulpstoffen
  • Vrijwillige verklaring ook niet-declareerbaar. Stoffen
  • Systematische kwaliteitstesten in onafhankelijke laboratoria
  • Afvulling in DE en EU (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Verpakking in amberkleurig glas, 100% composteerbare zipperzakken
  • Opslag in speciale containers vrij van schadelijke stoffen
  • Verzending in mineraalolievrije dozen
  • Alle producten zijn 100% vrij van:
    magnesiumstearaat, nanodeeltjes (zonder wettelijke uitzonderingen), titaniumdioxide, gentechnologie, kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en toegevoegde suiker

Maca

MACA

De beroemde macaplant (Lepidium meyenii) is een plant uit de kruisbloemenfamilie. Hij behoort tot het geslacht van de tuinkers (Lepidium) en is dus verwant aan waterkers, tuinkers, koolzaad en mosterd. Maca komt oorspronkelijk uit de Peruaanse Andes en wordt daar al ongeveer 2000 jaar op grote hoogte verbouwd. Maca wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd en wordt in de Andes beschouwd als een compleet voedingsmiddel en een tonicum voor het leger. Het zijn voornamelijk de knollen van de maca plant die worden gebruikt. Ze smaken lichtzoet en worden langzaam gebakken of gekookt na het drogen. Tot de traditionele gerechten van de regio behoort ook een zoete en zeer aromatische pap gemaakt van maca, bekend als mazamorra.

RODE MACA

Er zijn verschillende soorten maca, die verschillen in kleur en andere kenmerken. De belangrijkste Maca variëteiten zijn geel, zwart, paars tot rood. De poeders van de verschillende maca kleuren hebben echter slechts minimale kleurverschillen (in tegenstelling tot de buitenkant van de wortelknollen). De verschillende variëteiten bevatten echter elk een ander spectrum aan ingrediënten. Hier is alleen rode maca gebruikt.

EXTRACT

Maca bestaat in verschillende toedieningsvormen. Bij een extractie worden een of meer bestanddelen uit een mengsel van stoffen opgelost door oplosmiddelen (water en eetbare ethanol uit suikerriet), wat resulteert in een concentraat waarin de waardevolle plantaardige stoffen in gecondenseerde vorm aanwezig zijn. Dit resulteert ook in een betere verteerbaarheid, omdat moeilijk verteerbaar zetmeel wordt verwijderd tijdens het extractie proces. De plantaardige stoffen die door het extractieproces vrijkomen, zijn ook beter opneembaar.

Teelt

TEELT

De Maca plant, waarvan ons originele gegelatineerde Maca poeder mix is gemaakt, groeit in zijn natuurlijke omgeving op een hoogte van 4.050 - 4.200 meter op een licht stijgende helling in de buurt van het bergstadje San Pedro de Cajas (15.300 inwoners) in de provincie Tarma in de Peruaanse regio Junín. Door de hoogte is het blootgesteld aan extreme klimatologische omstandigheden: sterke temperatuurschommelingen, sterke winden en intense UV-straling. Het teeltgebied ligt op slechts een paar kilometer afstand van het Junín National Reserve en het Junín Mountain Lake, het op één na grootste meer van Peru. Rondom het meer van Junín heerst een bijzonder regenachtig microklimaat en de bodemsamenstelling verschilt van de rest van de Junín regio, met onder andere een 10 keer hoger magnesiumgehalte. De Junín regio is het traditionele en enige natuurlijke verspreidingsgebied van de maca plant ter wereld.

OOGSTEN MET DE HAND EN BEHOEDZAME VERWERKING

Tot slot wordt de macaplant van eind mei tot eind augustus met de hand geoogst en grotendeels in de zon gedroogd op grote dekzeilen. Vervolgens wordt de knolwortel gedesinfecteerd met ozonhoudend water, verpulverd en worden de waardevolle bestanddelen geëxtraheerd met water en eetbare ethanol uit suikerriet.

Voedingswaarden

Ingrediënten:

Rode maca wortel extract* (Lepidium meyenii), capsule-omhulsel: hydroxypropylmethylcellulose.
* uit gecontroleerde biologische teelt
Inhoud: 100 capsules

% NRV*
Inhoudsstof per dagelijkse dosering / 2 capsules
Biologisch maca rood extract900 mg-**

* referentiehoeveelheid van de voedingsstof
** geen referentie beschikbaar

Per capsule: 450 mg maca rood extract 10:1
Totaal: 45.000 mg maca rood extract 10:1 / Glas

Biologische certificering

Dosering

Aanbevolen dosering:

Neem dagelijks 1 tot 2 capsules met 200 ml water tijdens de maaltijd. 450 mg Maca extract 10:1 wordt verkregen uit 4,5 g ruwe Maca.

Contra-indicaties

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven kunnen voor de zekerheid beter geen Maca extract nemen, omdat er geen overeenkomstige onderzoeken zijn.

Voedingssupplement met biologisch Maca Rood

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Bewaren

Koel en droog bewaren. Uit direct zonlicht houden.

Details

Ingrediënten Maca extract 10:1 uit pure rode Maca, omhulsel van HPMC-capsules.
Voedingssupplement
Oorsprong San Pedro de Cajas, Tarma (Prov.), Junín (Reg.), Peru
Productie Rechtstreeks van de boerderij in Peru.
Verpakking Bruine glazen fles die beschermd tegen licht en oxidatie (geen weekmakers, BPA).

Laboratorium Tests

Zuiverheid is een van onze hoogste kwaliteitsnormen. Daarom laten wij zowel onze grondstoffen als de eindproducten regelmatig door onafhankelijke laboratoriums testen op zuiverheid en het gehalte aan werkzame stoffen. Om onze speciale kwaliteit voor u zo transparant mogelijk te maken, vindt u hier uittreksels van enkele belangrijke laboratoriumtests ter inzage.

Sunday Natural

Sunday Filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.