Het isoleren van het enzym nattokinase uit de meest natuurlijke van alle bronnen, het traditionele Japanse gerecht natto (gefermenteerde sojabonen), is zeer complex. Daarom hebben wij gekozen voor de productiemethode die daar het dichtst bij in de buurt komt. Onze nattokinase met een top-enzymactiviteit van 60.000 FU per gram is afkomstig van een van de drie toonaangevende kwaliteitsproducenten ter wereld en wordt 100% verkregen uit de fermentatie van sojabonen door de nattokinaseproducerende bacterie Bacillus subtilis - dus volledig sojavrij.
Wij nemen dus duidelijk afstand van inferieure kwaliteiten op de markt die genetisch gemodificeerde sojabonen gebruiken of zelfs helemaal geen fermentatie toepassen, maar in plaats daarvan resten van de garnalenproductie (krabschalen) gebruiken als voedingsbodem voor de bacteriën. Dit betekent dat veel nattokinaseproducten niet vegan zijn.
Aangezien een koolhydraatbron noodzakelijk is voor de stabiliteit en bioactiviteit van het enzym, bestaat er geen nattokinase zonder maltodextrine, dat niet hoeft te worden gedeclareerd en daarom op veel etiketten niet wordt vermeld. Met onze True Clean Label®-filosofie staan we in voor de volledige declaratie van alle ingrediënten. Met onze dosering van 60.000 FU per g nattokinase bereiken wij wereldwijd een minimumwaarde van maltodextrine per capsule van minder dan 20%. Bovendien gebruiken wij, in tegenstelling tot andere fabrikanten, geen maïs als bron van maltodextrine, maar maniok (tapioca).
Bovendien is ons product volledig gezuiverd van vitamine K2.
Het enige andere ingrediënt dat wij gebruiken als puur natuurlijk vulmiddel zijn hoogwaardige acaciavezels die zonder pesticiden worden geteeld. In tegenstelling tot de gebruikelijke synthetische vulstof microkristallijne cellulose, die vermengd is met nanodeeltjes, gebruiken wij een natuurlijk, vezelrijk voedingsmiddel als vulstof. Onze acaciavezel is afkomstig van klimaatneutrale, duurzame, grondstofbesparende en eerlijke teelt.
Als capsule-omhulsel gebruiken wij speciale HPMC-capsules die, in tegenstelling tot de meeste andere HPMC- of Pullulan-capsules op de markt, 100% vrij zijn van de niet-declareerbare hulpstoffen carrageen en PEG. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.