• We dragen bij aan de gezondheid van meer dan 2 miljoen klanten
  • Meer dan 200.000 positieve beoordelingen
  • Favoriet bij meer dan 6000 professionals in de zorg
Nieuwe klant? Begin hier.
  1. Opnieuw bestellen
  2. Status bestelling
  3. Bestelling wijzigen
  4. Retourneren, klachten
  5. Neem contact met ons op

Nattokinase
Capsules

vegan, glutenvrij, lactosevrij

SKU
N5103CNL
Nattokinase 60.000 FU (fibrinolytische eenheden) per g met een volledige enzymactiviteit van 2.000 FU per capsule. Nattokinase verkregen uit de fermentatie van sojabonen. Wereldwijd toonaangevende kwaliteitsproducent, geproduceerd volgens de lijnen van het traditionele Japanse gerecht Natto. Ons product bevat geen vitamine K2 en is vegan en sojavrij. 120 capsules
  • Enzymactiviteit: Nattokinase met 60.000 FU (fibrinolytische eenheden) per gram
  • Per volle capsule 2.000 FU nattokinase
  • Fibrinolytische eenheden geven de fibrinesplitsende activiteit van nattokinase aan.
  • Uit de fermentatie van sojabonen van een van de drie topproducenten
  • Geproduceerd in de stijl van het traditionele Japanse gerecht Natto
  • Eindproduct sojavrij (geen detecteerbaar soja-eiwit volgens de analyses van de fabrikant)
  • Behoedzaam vriesdrogen van het extract voor optimaal behoud van de enzymactiviteit
  • Gegarandeerd geen vitamine K2, deze is speciaal verwijderd
  • Vezelrijke acaciavezel van grondstofbesparende teelt als enige vulstof
€ 14,90
120 capsules
Voordeelset -5%

Levering: 2-4 werkdagen (Free delivery from 99€)

incl. Btw, excl. verzendkosten

SKU
N5103CNL
€ 496,67 / 1kg
Op voorraad

Werkzame stoffen

  • Nattokinase uit de fermentatie van sojabonen van een van de drie topfabrikanten
  • Geproduceerd in de stijl van het traditionele Japanse gerecht Natto uit groene sojabonen
  • Eindproduct gegarandeerd sojavrij en speciaal gezuiverd van vitamine K2
  • Behoedzaam vriesdrogen van het extract voor optimaal behoud van de enzymactiviteit
  • Enzymactiviteit: nattokinase met 60.000 FU (fibrinolytische eenheden) per gram
  • Volledige 2.000 FU nattokinase per capsule
  • Acaciavezel rijk aan voedingsvezels als natuurlijk vulmiddel
  • Voedingsbron voor bifido- en lactobacteriën in de darm

Hoe verschillen wij?

Het isoleren van het enzym nattokinase uit de meest natuurlijke van alle bronnen, het traditionele Japanse gerecht natto (gefermenteerde sojabonen), is zeer complex. Daarom hebben wij gekozen voor de productiemethode die daar het dichtst bij in de buurt komt. Onze nattokinase met een top-enzymactiviteit van 60.000 FU per gram is afkomstig van een van de drie toonaangevende kwaliteitsproducenten ter wereld en wordt 100% verkregen uit de fermentatie van sojabonen door de nattokinaseproducerende bacterie Bacillus subtilis - dus volledig sojavrij.

Wij nemen dus duidelijk afstand van inferieure kwaliteiten op de markt die genetisch gemodificeerde sojabonen gebruiken of zelfs helemaal geen fermentatie toepassen, maar in plaats daarvan resten van de garnalenproductie (krabschalen) gebruiken als voedingsbodem voor de bacteriën. Dit betekent dat veel nattokinaseproducten niet vegan zijn.

Aangezien een koolhydraatbron noodzakelijk is voor de stabiliteit en bioactiviteit van het enzym, bestaat er geen nattokinase zonder maltodextrine, dat niet hoeft te worden gedeclareerd en daarom op veel etiketten niet wordt vermeld. Met onze True Clean Label®-filosofie staan we in voor de volledige declaratie van alle ingrediënten. Met onze dosering van 60.000 FU per g nattokinase bereiken wij wereldwijd een minimumwaarde van maltodextrine per capsule van minder dan 20%. Bovendien gebruiken wij, in tegenstelling tot andere fabrikanten, geen maïs als bron van maltodextrine, maar maniok (tapioca).

Bovendien is ons product volledig gezuiverd van vitamine K2.

Het enige andere ingrediënt dat wij gebruiken als puur natuurlijk vulmiddel zijn hoogwaardige acaciavezels die zonder pesticiden worden geteeld. In tegenstelling tot de gebruikelijke synthetische vulstof microkristallijne cellulose, die vermengd is met nanodeeltjes, gebruiken wij een natuurlijk, vezelrijk voedingsmiddel als vulstof. Onze acaciavezel is afkomstig van klimaatneutrale, duurzame, grondstofbesparende en eerlijke teelt.

Als capsule-omhulsel gebruiken wij speciale HPMC-capsules die, in tegenstelling tot de meeste andere HPMC- of Pullulan-capsules op de markt, 100% vrij zijn van de niet-declareerbare hulpstoffen carrageen en PEG. Voor de verpakking gebruiken wij lichtbeschermd en milieuvriendelijk bruin glas in plaats van plastic.

True Clean Label

  • Eersteklas actieve ingrediënten als pure stoffen
  • Altijd rechtstreeks afkomstig van toonaangevende producenten wereldwijd
  • Alle mixen van deze geselecteerde individuele grondstoffen
  • Maximale vermijding van toevoegingen en hulpstoffen
  • Indien toevoegingen, alleen waardevolle natuurlijke stoffen
  • Vrijwillige verklaring ook niet-declareerbaar. Stoffen
  • Maximaal vermijden van chem. oplosmiddelen voor extracten
  • Exclusieve producten op maat voor zuiverheid en kwaliteit
  • Onafhankelijke laboratoriumtests beschikbaar op de productpagina
  • Alleen eersteklas leveranciers met eerlijke arbeidsomstandigheden
  • Afvulling in DE en EU (HACCP, GMP, ISO 22000:2018)
  • Alleen veganistische capsule-omhulsels: 100% vrij van carrageen en PEG
  • Verpakking in bruin glas, 100% composteerbare zipperzakjes
  • Opslag in speciale containers vrij van schadelijke stoffen
  • Verzending in mineraalolie-vrije dozen
  • Alle producten zijn 100% vrij van:
    magnesiumstearaat, nanodeeltjes (zonder wettelijke uitzonderingen), titaniumdioxide, gentechnologie, kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en toegevoegde suiker

Nattokinase

Nattokinase is een enzym dat wordt gewonnen uit het traditionele Japanse gerecht natto, dat in Japan al eeuwenlang als basisvoedsel wordt geconsumeerd.

Natto is ongepelde groene sojabonen die worden gefermenteerd door de bacterie Bacillus subtilis natto. Om de sojabonen te verteren, produceert de bacterie grote hoeveelheden van met name het enzym nattokinase, een protease bestaande uit 275 aminozuren. Proteasen zijn alle enzymen die in staat zijn om eiwitten te splitsen. Nattokinase is gespecialiseerd in het splitsen van fibrines, d.w.z. het is fibrinolytisch actief.

Voor de westerse smaak- en reukzenuwen is het gerecht natto vaak even wennen.

Dosering

Aanbevolen dosering

Neem dagelijks 1 capsule met 200 ml water.

Contra-indicaties:

Niet geschikt voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Neem nattokinase niet in in combinatie met bloedverdunners, als je gevoelig bent voor bloedingen of voor een operatie. Wij raden aan om de inname met een arts te bespreken.

Volgens de analyses van de fabrikant is er geen soja-eiwit aantoonbaar in de grondstof, maar we raden het product niet aan voor mensen met een soja-allergie.

Voedingssupplement met Nattokinase

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Buiten het bereik van kleine kinderen bewaren.

Bewaren

Koel, droog en donker bewaren. Buiten direct zonlicht en hitte bewaren.

Inhoudstoffen

Ingrediënten:

Acaciavezel, Vulstof: Arabische gom, capsule-omhulsel: hydroxypropylmethylcellulose, nattokinase (gefermenteerd sojabonenextract, maltodextrine).
Inhoud: 120 capsules

Samenstelling per dagelijkse dosering / 1 capsule%NRV*
Nattokinase33,4 mg (2000 FU)-**


* referentiehoeveelheid van de voedingsstof
** geen referentie beschikbaar

Per capsule: 33,4 mg nattokinase (2.000 FU)
Totaal: 4.008 mg nattokinase (240.000 FU) / Glas

Details

Productie Eigen productie in Europa.
Afvullen en inkapselen in de EU volgens HACCP, GMP / ISO 22000:2018.
Opslag van de eindproducten verpakt in glas in speciale containers die vrij zijn van schadelijke stoffen.
Verzending in mineraalolie-vrije dozen.
Capsules Plantaardige cellulose (HPMC), vegan
Premium-HPMC-kwaliteit zonder toevoegingen, zoals carrageen en PEG
Verpakking Bruine glazen fles die beschermd tegen licht en oxidatie (geen weekmakers, BPA).
Verwijderen van het etiket voor hergebruik van de glazen. Om de glazen fles opnieuw te gebruiken, kan het etiket gemakkelijk worden verwijderd door het 5 minuten in heet water te laten weken. Eventuele lijmresten wegwrijven met een beetje afwasmiddel.

Laboratorium Tests

Zuiverheid is een van onze hoogste kwaliteitsnormen. Daarom laten wij zowel onze grondstoffen als de eindproducten regelmatig door onafhankelijke laboratoriums testen op zuiverheid en het gehalte aan werkzame stoffen. Om onze speciale kwaliteit voor u zo transparant mogelijk te maken, vindt u hier uittreksels van enkele belangrijke laboratoriumtests ter inzage.

Sunday Natural

Sunday Filosofie

Al duizenden jaren bestaan er in alle delen van de wereld uitstekende voedingsmiddelen en waardevolle actieve plantaardige ingrediënten om ons te helpen onze gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke manier te bevorderen en te behouden.

Met onze producten proberen wij deze oude wijsheid zo dicht mogelijk te benaderen.

Daarbij volgen wij een eenvoudige filosofie: alles wat wij maken voldoet aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, zuiverheid en kwaliteit. Dit ideaal streven wij op alle niveaus na, met nauwgezette liefde, tot in het kleinste detail.

Meer over Sunday Natural.

Loading...
De afbeelding kon niet worden geladen.