Traditionele omega-3-supplementen gebruiken meestal visolie als basis. Veel vissoorten zijn echter sterk vervuild met zware metalen, microplastics en andere gifstoffen. Bovendien wordt visolie vanuit ethisch en ecologisch oogpunt vaak als problematisch beschouwd.
Daarom gebruiken wij 100% vegan, volledig plantaardig omega-3 uit natuurlijke algenolie. Microalgen zijn niet alleen een ethische en duurzame bron van omega-3-vetzuren, maar bevatten ook veel andere waardevolle plantaardige stoffen en zijn, in tegenstelling tot vis, vrij van meetbare hoeveelheden milieuverontreinigingen.
Onze meest EPA-rijke omega-3 olie wordt gewonnen uit de microalg *Schizochytrium sp.*, die een van de hoogste plantaardige gehaltes aan eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) heeft. In tegenstelling tot andere vegan omega-3-producten, levert deze alg niet de inactieve voorloper alfa-linoleenzuur (ALA), zoals die in lijnzaadolie voorkomt en eerst moet worden omgezet in de actieve vorm, maar direct de bioactieve omega-3-vetzuur DHA.
Om het bijzonder hoge gehalte aan EPA en DHA in de optimale verhouding van 16:9 te bereiken, worden de uiterst gevoelige omega-3 vetzuren met behulp van een hogedrukfluïdtechnologie bijzonder zorgvuldig versterkt tot een bijzonder hoog gehalte.
De microalgen worden gekweekt in duurzame aquaculturen die het kwetsbare ecosysteem van de zeeën niet aantasten. Onze omega-3-olie heeft daarom geen negatieve invloed op de visbestanden of op natuurlijke voedselbronnen voor zeedieren. Bovendien heeft de algenolie een uitstekende ecologische voetafdruk, omdat tijdens het productieproces vele tonnen koolstofdioxide uit de atmosfeer worden opgenomen.
Dankzij ons geoptimaliseerde productieproces met uitsluiting van zuurstof kunnen de gevoelige omega-3 vetzuren optimaal worden beschermd.
Voor de verpakking gebruiken we lichtbeschermend bruin glas in plaats van kunststof.