Onze milde Kardamom Paddenstoelen Koffie is een harmonieuze samenstelling uit geselecteerde paddenstoelen, specerijen en groene koffie. Voor een uitstekende smaak, optimale oplosbaarheid en een volledig spectrum in een kopje.
Cordyceps
Cordyceps is een uiterst zeldzame, zeer kostbare paddenstoel. Hij wordt voornamelijk gevonden op hoogtes van meer dan 3000 meter in de hoogvlakten van Tibet en werd daar ontdekt door yakherders die een buitengewone vitaliteit en weerstand opmerkten bij hun dieren, die Cordyceps paddenstoelen aten tijdens het grazen. Cordyceps wordt in de Chinese traditie al bijna 1500 jaar gebruikt.
Reishi
Reishi is een van de belangrijkste paddenstoelen in de traditionele Chinese kruidenleer. Hij wordt vereerd als de “paddenstoel van onsterfelijkheid” of “paddenstoel van het eeuwige leven” en is daar misschien wel de belangrijkste basispaddenstoel. Volgens de traditie en vroege verslagen wordt reishi al zo'n 4000 jaar gebruikt.
Chaga
De Chaga paddenstoel komt oorspronkelijk uit Siberië en Noord-China. Hij gedijt goed op berken en andere bomen en is voornamelijk inheems in de grote berkenbossen van Rusland, Noord- en Oost-Europa en de Baltische staten, maar ook in Canada, Alaska, het noorden van de VS, Korea en Japan. Paddenstoelen van levende berkenbomen zijn bijzonder aantrekkelijk voor consumptie als vitale paddenstoelen. Inwoners van Siberië maken al sinds mensenheugenis van de paddenstoel een tonische thee en gaven hem de bijnaam “Gods geschenk”. Chaga heeft al zo'n 4000 jaar een vaste plaats in de Russische en Chinese traditie.
Shiitake
Na de Champignon is de Shiitake misschien wel de belangrijkste eetbare paddenstoel ter wereld. Zijn speciale smaak met sterke umami en zijn stevige consistentie hebben hem geholpen culinaire faam te verwerven, vooral in de Aziatische keuken, waardoor hij de bijnaam “Koning van de paddenstoelen” heeft gekregen. De Shiitake groeit op dood hout in de loofbossen van Japan, China en Vietnam. Daar wordt hij al duizenden jaren gebruikt als voedsel en wordt hij ook beschouwd als een van de belangrijkste vitale paddenstoelen. Het gebruik in de Chinese traditie is gedocumenteerd in geschriften die meer dan 2000 jaar oud zijn. Daar wordt het geprezen als een “Levenselixer”.
Auricularia
Liefhebbers van de Chinese keuken zullen bekend zijn met de Mu-Err, want deze 'Chinese morielje' komt in veel Chinese gerechten voor. Hoewel de paddenstoel geen uitgesproken smaak heeft, is hij voedzaam en wordt zijn speciale textuur zeer gewaardeerd. In Europa is het gebruik in de kruidengeneeskunde al sinds de middeleeuwen goed gedocumenteerd.
Hericium
Hericium Erinaceum - ook bekend als Lion's Mane of Pruikzwam - wordt dankzij zijn fijne aroma's in Azië beschouwd als een zeer bijzondere delicatesse onder de eetbare paddenstoelen. Zowel in de Aziatische natuurkunde als bij de inheemse volkeren van Noord-Amerika wordt de Hericium van oudsher hoog gewaardeerd.
Tremella
Tremella, ook wel bekend als zilveroor, is een van de populairste paddenstoelen in de Chinese keuken en traditie. Alleen al zijn groei zit vol fascinerende eigenaardigheden. Tremella fuciformis zelf is eigenlijk een vorm van gist en vormt zelf geen vruchtlichamen. Als een slijmerige substantie beweegt de gist zich voort tot hij een andere schimmel tegenkomt: zijn favoriete gastheer Annulohypoxylon archeri. Wanneer deze twee elkaar ontmoeten, dringt de gist de Annulohypoxylon binnen, de cellen versmelten en uit deze versmelting begint de groei van een compleet nieuwe schimmel, het zilveroor.
Groene koffie
Groene koffie van de sterke, populaire variëteit Coffea Arabica wordt gemaakt van rauwe gemalen, volledig rijpe, ongebrande Peruaanse koffiebonen. In tegenstelling tot gebrande koffie blijven alle vitale plantenstoffen en fruitzuren in de koffiebonen in hun natuurlijke vorm behouden. Ze worden aanzienlijk verminderd door het brandproces op hoge temperatuur.