Het vegan Nuts & Seeds eiwitpoeder bestaat uit 7 biologische natuurlijke zaden en 7 noten en bevat in totaal 58% puur plantaardig eiwit in een natuurlijke combinatie van alle plantaardige vetten, vitale stoffen en vezels die het bevat, aangevuld met vezelrijke guarboonvezels en konjac glucomannan:
Bruine rijst
Bruine rijst is een volkorenrijst waarbij alleen de oneetbare buitenste harde schil (husk) is verwijderd. De voedingsrijke, bruin gepigmenteerde zilverhuid en kiem blijven op de rijstkorrel zitten.
Mungbonen
De mungboon (Vigna radiata) is als peulvrucht een plantensoort uit de onderfamilie van de vlinderbloemigen (Faboideae). Vooral in India en Zuidoost-Azië worden de groene, soms ook gele of zwarte bonen al eeuwenlang geteeld en geconsumeerd als voedsel.
Erwten
De erwt (Pisum sativum) is ook een peulvrucht en behoort tot de onderfamilie van de vlinderbloemigen (Faboideae). De groente, die bijzonder rijk is aan eiwitten, wordt al duizenden jaren in alle culturen verbouwd.
Pompoenpitten
Pompoenen vormen een groot plantengeslacht binnen de pompoenfamilie (Cucurbitaceae), waarvan de ontelbare soorten al eeuwenlang wereldwijd worden geteeld. De platte en asymmetrisch-ovale pompoenpitten zijn bijzonder rijk aan vitale stoffen.
Zonnebloempitten
De zaden van de zonnebloem (Helianthus annuus) zijn bijzonder rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Botanisch gezien zijn de zonnebloempitten die nog in de harde schil zitten achenen. Na het pellen wordt het binnenste eetbare zaad het zonnebloemzaad of -hart genoemd. Wereldwijd worden de zaden van veel zonnebloemsoorten geconsumeerd als snack of als onderdeel van de maaltijd.
Hennepzaden
De voedzame, intens nootachtige zaden van de hennepplant (Cannabis sativa) worden al eeuwenlang in veel culturen als voedsel gebruikt. Vanuit botanisch oogpunt zijn de kleine, ronde zaadjes eigenlijk noten.
Bruin lijnzaad
De kleine bruine lijnzaden zijn de vruchten van het gewone vlas (Linum usitatissimum), dat ook wel zaadvlas of vlas wordt genoemd. Als een van de oudste gekweekte planten wordt vlas wereldwijd geteeld, zowel voor vezels (vezelvlas) als voor de productie van olie (olievlas, lijnzaad, lijnzaadolie).
Amandelen
Amandelen zijn de vruchten van de amandelboom met de botanische naam Prunus dulcis. Het gebruik van de pitten heeft wereldwijd een lange traditie en ze worden op vele manieren bereid. Naast het eten van de zuiver, gedroogde vruchten worden de smakelijke amandelpitten ook graag verwerkt tot meel, marsepein, pasta of als olie geperst. Amandelvruchten hebben een zoetige, nootachtige smaak.
Tijgernoten
Tijgernoten behoren niet tot de geslachten van noten of steenvruchten zoals hun naam doet vermoeden, maar tot de familie van de cyperaceae. Ze staan bekend als tijgernoten en de kleine wortelknollen van de kruidachtige tijgernootplant. De plant komt oorspronkelijk voor in West-Afrika en Zuid-Europa en is steeds populairder geworden door zijn smaak, die doet denken aan hazelnoten en amandelen.
Pistachenoten
Pistachenoten zijn de vruchten van de pistache boom, die behoort tot de sumakfamilie. De pistache boom kan tot 12 meter hoog worden en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Tegenwoordig worden de smakelijke noten onder andere verbouwd in Iran, Turkije, Sicilië, Griekenland en Andalusië. De noten worden gebruikt voor verschillende culinaire doeleinden, zowel hartig als zoet. Zodra de pistache noten geoogst zijn, worden ze mechanisch geperst om de olie te verwijderen en vervolgens fijngemalen met behulp van Kryonert ® technologie.
Macadamia
De macadamia noot is het zaad van de macadamia boom en behoort tot de familie van de zilverboomgewassen. De macadamia boom groeit meerdere meters hoog en komt oorspronkelijk uit het oosten van Australië. Tegenwoordig behoren onder andere Hawaï, Nieuw-Zeeland, Paraguay, Brazilië en Californië tot de belangrijkste teeltgebieden van de uniek smakelijke noot.
Kokosmelkpoeder
Kokosmelk wordt verkregen uit de vruchten van de kokospalm, de kokosnoten. Hiervoor wordt het zeer geliefde zoete en vetrijke witte vruchtvlees van de kokosnoot samen met water verwerkt tot een melkachtige vloeistof. Ons smakelijk kokosmelk poeder wordt door middel van een gepatenteerde, behoedzame vriesdroogmethode gewonnen uit kokosmelk, -pasta & -meel. Het overtuigt door zijn kokos typische aromatisch, zoete smaak en is daarbij rijk aan gezonde vetten.
Guarboonvezels en konjac glucomannaan
Fijne guarboonvezels en konjac glucomannaan leveren van nature rijke complexe koolhydraten (voedingsvezels). Guarboonvezels in het bijzonder hebben een hoog gehalte aan guarpitmeel (ook wel guaraan genoemd). Dit is een polysacharide dat kan worden omschreven als een plantenslijm. Konjac glucomannaan is een zetmeelachtige substantie die bestaat uit vertakte koolhydraatketens, die wordt gewonnen uit de wortels van konjac (Amorphophallus konjac). De vertakte polysacharideketens bestaan uit D-mannose en D-glucose. Al deze complexe koolhydraten zijn onverteerbaar voor menselijke spijsverteringsenzymen. Het microbioom van de dikke darm kan deze complexe koolhydraten echter wel gebruiken als voedselbron en daarom worden ze beschouwd als prebiotisch.