Vitaminen
Het woord vitamine is afgeleid van het Latijnse vita voor leven en amin voor stikstofhoudend. Hoewel nu bekend is dat niet alle vitaminen een stikstofverbinding bevatten, is deze stofnaam gehandhaafd. De vele complexe moleculen vervullen talloze vitale functies in de stofwisseling.
Vitamine D
Eersteklas D3-grondstof van exclusieve speciale productie alleen voor ons, zonder toevoegingen of hulpstoffen. Vegetarische en veganistische formuleringen, puur of met actieve partner vitamine K2 als 100% all-trans K2 MK7 (K2VITAL®) uit Noorwegen, opgelost in hoogwaardige kokosnoot MCT-olie voor een optimale biologische beschikbaarheid. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van botten, het immuunsysteem, gezonde tanden en de spierfunctie.
Vitamine K
Vitamine K2 activeert een hele reeks speciale eiwitten in het lichaam die een rol spelen bij belangrijke stofwisselingsprocessen en het gebruik van calcium. Vitamine K draagt bij aan een normale bloedstolling en het behoud van gezonde botten.
Vitamine A
Vitamine A werkt in het lichaam als het actieve retinol. Het kan door het lichaam zelf worden gevormd uit de precursor bètacaroteen. Vitamine A ondersteunt onder andere de immuunfunctie, het gezichtsvermogen en een gezonde huid en slijmvliezen.
Vitamine C
Vitamine C is een essentiële vitamine en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en oververmoeidheid, de normale functie van de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem, de regeneratie van vitamine E en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Het verhoogt de ijzeropname en ondersteunt de normale collageenvorming om de functie van bloedvaten, botten, tanden en de huid in stand te houden.
Vitamine E
Natuurlijke vitamine E als vitamine E-complexen met alle 8 vormen van vitamine E. Alle 4 tocoferolen + 4 tocotriënolen. Om cellen, DNA, eiwitten en lipiden te beschermen tegen oxidatieve stress.
Co-enzym Q10
Co-enzym Q10 is een vetoplosbaar, endogeen co-enzym dat betrokken is bij talrijke processen in het lichaam.
PQQ
Pyrroloquinoline chinon (PQQ) is een vitamineachtige stof die pas in 2003 werd ontdekt en in kleine hoeveelheden voorkomt in groene paprika, tofu, kiwi en groene thee.