Bij zwarte knoflook gaat het om verse, witte knoflook (Allium sativum L.), die aan het proces van fermentatie is onderworpen. Vanwege dit technologische proces, waarbij zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid een beslissende rol spelen, ontstaan er nieuwe waardevolle componenten, terwijl andere verrijkt, gestabiliseerd of omgezet worden, wat leidt tot vele gewaardeerde voordelen – waaronder onder andere het bijna verdwijnen van de voor de karakteristieke geur verantwoordelijke allicine. Zijn kleur heeft de zwarte knoflook te danken aan de Maillard-reactie, die een verscheidenheid aan chemische processen beschrijft die niet-enzymatisch verlopen en ook een positieve invloed hebben op het aroma.
Zwarte Knoflook Extract
Gefermenteerd
3-voudig gefermenteerd
SKU
7596
Sunday Natural is sinds kort op de Nederlandse markt. Als onderdeel van de logistieke omschakeling wordt dit product nog steeds geleverd in de Duitse Sunday Natural verpakking.
Zuiver premium waterextract (10:1) uit zwarte knoflook met een uitzonderlijk hoog S-allylcysteïne-gehalte (SAC) van 1%. Driemaal gefermenteerd onder gecontroleerde omstandigheden gedurende 3 maanden. Volledig 300 mg extract met 3 mg SAC per capsule. Vegan. 60 capsules
- Zuiver 10:1 waterextract uit zwarte knoflook
- Natuurlijke, gecontroleerde drievoudige fermentatie gedurende 3 maanden
- Het fermentatieproces creëert nieuwe waardevolle ingrediënten, terwijl andere worden verrijkt, gestabiliseerd of omgezet
- Als resultaat, met 1% hoogste gehalte aan S-allyl-cysteïne (SAC)
- Volledig 300 mg extract met 3mg SAC per capsule
- Volgens studies bevat verse knoflook slechts 0,019 tot 1,7 mg SAC per gram
- Veel hogere gehaltes aan antioxidanten dan witte knoflook
- Zeer hoge biologische beschikbaarheid en snelle opname in de dunne darm
- Geen onaangename nasmaak, zonder onaangename geuren, ook geschikt voor gevoelige mensen
- Zonder toevoegingen & vegan
- Alleen vegane capsule-omhulsels: 100% vrij van carrageen en PEG
Op voorraad